Get Latest Post

Wednesday, September 11, 2013

ODESK/ELANCE INTERNET MARKETING TEST ANSWER 2013 FOR FREELANCERS

ODESK/ELANCE INTERNET MARKETING TEST ANSWER 2013 FOR FREELANCERS

This is  updated internet marketing test answer .So you can easily pass the test.
Any problem ,please comment me. 









SET-1
Q1.WHY IS IT IMPORTANT TO SET DAILY MAXIMUM BUDGETS FOR PAY PER  CLICK AD CAMPAIGNS?

ANS:- D. COSTS OF CLICKED LINKS CAN ADD UP QUICKLY IF NOT LIMITED.Q2. WHAT IS A/B TESTING?


ANS:-B. USING TWO VERSION OF AN AD, MEASURING RESULTS TO SEE WHICH ONE IS MORE EFFECTIVE.D.      USING 2 VERSION OF AN AD TO SEE WHICH ONE HAS LESS BOUNCE RATE.

Q3. WHAT IS MEANT BY “WHITE HAT”?ANS:- C. ETHICAL AND HONEST METHODS OF INCREASING PAGE RANKINGS.

Q4. HOW SHOULD A COMPANY ALLOCATE ITS MARKETING BUDGET AMONG THE VARIOUS METHODS OF INTERNET MARKETING?ANS:- A. DEPENDS ON THE COMPANY AND WHAT IS MOST EFFECTIVE FOR ITS BUSINESS

Q5. WHAT IS THE PURPOSE OF SENDING A MONTHLY NEWSLETTER?ANS:-   B. IT BUILDS BRANDING, CREATES AWARENESS AND A CONNECTION WITH POTENTIAL CLIENTS

Q6. WHY ARE PURCHASED EMAIL LISTS TYPICALLY INEFFECTIVE?ANS:- B.  THEY DISTRIBUTE AN EMAIL TO FAR MORE PEOPLE THAN THE  COMPANY HAS ITS CONTACTS

Q7. WHAT IS AN AUTO-RESPONDER?ANS:-  B. AN AUTOMATIC EMAIL MESSAGE SENT TO SOMEONE WHO TAKES AN ACTION SUCH AS SUBMITTING A FORM ON A COMPANY.

Q8. WHAT IS MEANT BY “WHITE HAT”?ANS:- C. ETHICAL AND HONEST METHODS OF INCREASING PAGE RANKINGS.

Q9. HOW IS THE “OPEN RATE” IMPORTANT?ANS:- D. IT IS THE  NUMBER OF PEOPLE WHO ACTUALLY OPENED THE EMAIL SENDS TO THEM, GIVING THE COMPANY INSIGHT HOW EFFECTIVE EMAIL MARKETING CAMPAIGN WAS.

Q10.WHAT IS MEANT BY “VIRAL MARKETING”?ANS:- CREATING AD CAMPAIGNS WHICH ARE INEXPENSIVE, GAIN MASSIVE POPULARITY AND BECOME WIDELY DISTRIBUTED

Q11.WHAT IS AFFILIATE MARKETING? ANS:-  SELLING AD SPACE ON YOUR SITE

Q12.WHY WOULD A COMPANY HIRE INTERNET MARKETING SPECIALISTS IF MARKETING IS RELATIVELY EASY TO DO ONLINE?ANS:- HIRED EXPERTS CAN DRIVE THE BEST RESULTS OF CAMPAIGNS AND HELP GUIDE THE COMPANY IN ITS MARKETING

Q12.WHAT IS MEANT BY “WEB 2.0″?ANS:- A. THE RESURGENCE OF INTERNET COMPANIES WITH MORE INTERACTIVE FOCUS, SUCH AS BLOGGING AND SOCIAL NETWORKING

Q13.WHAT IS THE PURPOSE OF A TRADITIONAL PRESS RELEASE?ANS:- IT ANNOUNCES COMPANY INFORMATION TO A WIDELY DISPERSED GROUP OF PEOPLE

 Q14.WHAT IS MEANT BY “VIRAL MARKETING”?ANS:- D. CREATING AD CAMPAIGNS WHICH ARE INEXPENSIVE, GAIN MASSIVE POPULARITY AND BECOME WIDELY DISTRIBUTED

Q15.WHY WOULD A COMPANY HIRE INTERNET MARKETING SPECIALISTS IF MARKETING IS RELATIVELY EASY TO DO ONLINE?ANS:- D. HIRED EXPERTS CAN DRIVE THE BEST RESULTS OF CAMPAIGNS AND HELP GUIDE THE COMPANY IN ITS MARKETING

Q16.WHAT IS A SECONDARY REASON TO ACTIVELY MAINTAIN A COMPANY BLOG, BESIDES GIVING POTENTIAL CUSTOMERS SOMETHING TO READ?ANS:- A WELL MAINTAINED BLOG WILL HELP INCREASE PAGE RANK WITH SEARCH ENGINES

Q17.HOW IS THE PRICING MODEL OF A CLICK DETERMINED?ANS:- THE MORE POPULAR A SEARCH TERM, THE MORE A CUSTOMER WILL HAVE TO PAY TO USE THAT TERM IN HIS/HER TARGET KEYWORDS LIST

Q18.HOW CAN A COMPANY PROFIT FROM A PODCAST DIRECTLY?ANS:- ALL PODCAST ARE FREE, THEY CAN NOT BE DIRECTLY PROFITABLE

Q19.WHAT IS ONE ADVANTAGE TO USING A PURCHASED EMAIL LIST?ANS:- IT IS TARGETED AT YOUR POTENTIAL CUSTOMERS

Q20.HOW IMPORTANT IS CONTENT ON A SITE WHEN OPTIMIZING IT?ANS:- IT IS THE ONLY THING WHICH CREATES A HIGHER RANKING IN SEARCH ENGINES

Q21.WHY WOULD A COMPANY POSSIBLY WANT TO SPEND MORE ON PPC EARLY ON?ANS:- B. TO DRIVE TRAFFIC TO THEIR SITE AND INCREASE AWARENESS

Q21.WHY IS RECIPROCAL LINKING BECOMING AN IMPORTANT WAY TO REACH POTENTIAL CLIENTS?ANS:- A. VISITORS TO OTHER SITES OF A SIMILAR NATURE TO YOURS ARE LIKELY TO CLICK ON LINKS TO BRING THEM TO YOUR SITE

Q22. WHAT IS A TRACKBACK? ANS:- D. A COUNT OF HOW MANY DOWNLOADS YOUR PODCAST HAS 

Q23.HOW IS CLICK-THROUGH RATE MEASURED IN AN EMAIL CAMPAIGN? ANS:- THE NUMBER OF PEOPLE WHO CLICK ON A LINK IN THE EMAIL BRINGING THE POTENTIAL CUSTOMER TO YOUR SITEA. NO ONE CURRENTLYSET-21.WHO WAS ONE OF THE ORIGINAL WIDELY KNOWN AFFILIATE MARKETERS?  ANS:-A.  EBAY AND   D.  AMAZON

QUESTION: 02HOW MUCH WOULD A COMPANY PAY FOR THE GIVEN EXAMPLE: AD DISPLAYS 20 TIMES, 2 USERS CLICK THE AD, COST PER CLICK IS 5 CENTS.

ANS:- B.  10 CENTS

QUESTION: 03
WHAT IS AN IMPORTANT STEP EARLY ON WHEN FORMING A WEB MARKETING STRATEGY?
ANS:-C.  IDENTIFYING YOUR CUSTOMER BASE AND  D. HIRING A CONSULTING FIRM 


QUESTION: 04
WHAT SHOULD A COMPANY DO ONCE IT ACHIEVES ITS SEARCH ENGINE RANKING GOALS?
ANS:-B. CONSTANTLY MONITOR AND IMPROVE THEIR SITE IN ORDER TO MAINTAIN THEIR RANKING


QUESTION: 07
HOW SHOULD A COMPANY ALLOCATE ITS MARKETING BUDGET AMONG THE VARIOUS METHODS OF INTERNET MARKETING?
ANS:-A.  DEPENDS ON THE COMPANY AND WHAT IS MOST EFFECTIVE FOR ITS BUSINESS

QUESTION: 09
WHAT IS THE FORMULA FOR CALCULATING COST PER CUSTOMER ACQUISITION?

ANS:-D.  TOTAL MARKETING BUDGET FOR A SPECIFIC PERIOD DIVIDED BY THE NUMBER OF NEW CUSTOMERS FOR THAT SAME PERIOD


QUESTION: 10
HOW ARE KEYWORDS UTILIZED BY SEARCH ENGINES?
ANS:-B.  THE KEYWORDS ARE A BRIEF DESCRIPTION OF WHAT TOPICS YOUR SITE RELATES TO

QUESTION: 11
WHY IS IT IMPORTANT TO SET DAILY MAXIMUM BUDGETS FOR PAY PER CLICKS AD CAMPAIGNS?

ANS:- A.   IT HELPS WITH AD PLACEMENT


QUESTION: 12WHAT IS “COST PER CUSTOMER ACQUISITION”?

ANS:-B. THE AVERAGE COST OF MARKETING SPENT PER NEW CUSTOMER


QUESTION: 13
WHY IS IT IMPORTANT TO FINE TUNE THE TIMING OF THE AD AND KEYWORDS USED?
ANS:-D.  TO CAREFULLY TARGET THE CUSTOMER BASE DESIRED, NOT WASTING IMPRESSIONS AND CLICKS


QUESTION: 14
WHAT IS A SITE INDEX?
ANS:-A. A PAGE WHICH HAS A LINKABLE OUTLINE OF ALL OF THE PAGES ON A WEBSITE

QUESTION: 15
WHAT IS ONE UNFAVORABLE TRAIT SOMETIMES SEEN IN AFFILIATE MARKETING?
ANS:-C.  AFFILIATES WILL USE UNETHICAL TECHNIQUES TO DRIVE CUSTOMERS IN HOPES OF EARNING A COMMISSION


QUESTION: 16
WHAT IS BRAND STRATEGY?
ANS:-A. CREATING THE IMAGE YOU WANT YOUR COMPANY PERCEIVED AS AND MARKETING IN A WAY THAT PORTRAYS THAT IMAGE TO CUSTOMERS


QUESTION: 17
WHAT IS A “LANDING PAGE”?
ANS:-  A. THE PAGE A POTENTIAL CUSTOMER SEES WHEN THEY CLICK ON YOUR PAID AD

QUESTION: 20
WHAT IS SEARCH ENGINE OPTIMIZATION?
ANS:-B. BUILDING A SITE WHICH HAS THE QUALITIES THAT SEARCH ENGINES LOOK FOR, WHICH WILL ULTIMATELY GET THE SITE A HIGH RANK IN THE LISTINGS


QUESTION: 21
WHAT ARE META TAGS?
ANS:-B. EMBEDDED INFORMATION ABOUT YOUR WEBSITE SUCH AS KEYWORDS


QUESTION: 22
WHY HAVE SOCIAL NETWORKING SITES BECOME A POPULAR METHOD OF INTERNET MARKETING?

ANS:- A.   THEY ARE FREE AND EASY TO USE
  C.   EASE OF USE, LARGE NUMBER OF USERS, EASY TO TARGET SPECIFIC DEMOGRAPHICS


QUESTION: 24
WHAT IS “BOUNCE RATE” IN TERMS OF EMAIL MARKETING?

ANS:- A.  THE PERCENTAGE OF EMAILS SENT TO A LIST WHICH ARE RETURNED AS UNDELIVERABLE


QUESTION: 26
WHAT ARE THE FOUR P’S OF MARKETING?
ANS:-B.  PRODUCT, PRICE, PLACEMENT, PROMOTION


QUESTION: 27
WHAT IS “COST PER ACTION”?
ANS:-B.   A PAYMENT AGREEMENT WHERE A SPECIFIC ACTION CREATES A PAYABLE EVENT FOR THE AFFILIATE, SUCH AS A CLICK, A PURCHASE, A NUMBER OF PAGE VIEWS


QUESTION: 28
HOW ARE PAY PER CLICK AD CAMPAIGNS BILLED?
  ANS:-D. THE CUSTOMER PAYS EACH TIME THEIR AD IS CLICKED ON, USUALLY BILLED MONTHLY


QUESTION: 29
HOW DO FIRMS TYPICALLY BUDGET ONCE POSITIVE RESULTS ARE SEEN FROM THEIR INTERNET MARKETING CAMPAIGN?
ANS:-C.  INCREASE THE BUDGET AND FOCUS ON THOSE ACTIVITIES WHICH ARE WORKING


QUESTION: 33
HOW CAN A PODCAST BE USED TO DRIVE CUSTOMERS TO A WEBSITE?
ANS:-B.  BY GIVING INFORMATION ON THE PODCAST WHICH GIVES THE LISTENER THE DESIRE TO LEARN MORE, AND DIRECTING THEM TO THE WEBSITE FOR THAT INFORMATION


QUESTION: 34
WHY ARE PURCHASED EMAIL LISTS TYPICALLY INEFFECTIVE?
ANS:-B.THEY DISTRIBUTE AN EMAIL TO FAR MORE PEOPLE THAN THE COMPANY HAS IN ITS CONTACTS


QUESTION: 35
WHAT IS MEANT BY “GUERILLA MARKETING”?
ANS:-A. USING RESOURCES SUCH AS TIME, ENERGY AND IMAGINATION RATHER THAN MONEY TO MARKET


QUESTION: 36
WHAT IS A “CALL TO ACTION”?
ANS:-D. USING VERBS TO ENCOURAGE PEOPLE TO TAKE AN ACTION


QUESTION: 37
WHY IS AFFILIATE MARKETING A FAVORABLE FORM OF MARKETING?
ANS:-C.IT GUARANTEES INCREASED SALES


QUESTION: 38
WHAT IS THE PURPOSE OF HAVING A SPECIAL LANDING PAGE FOR A PPC AD?
ANS:-C.  STATISTICS CAN BE GATHERED ON THE PAGE, AS WELL AS SPECIAL OFFERS CAN BE SHOWN TO THE AD CLICKER


QUESTION: 39

HOW CAN SUPPLEMENTAL MATERIALS BE DELIVERED TO THE PODCAST LISTENER?

ANS:-A. EMBEDDED INTO THE AUDIO FILE


QUESTION: 40
WHAT IS A “VALUE PROPOSITION”?
ANS:-D.A STATEMENT AS TO HOW THE COMPANY ADDS VALUE FOR CUSTOMERS


QUESTION: 41

WHICH OF THE FOLLOWING CAN NEGATIVELY IMPACT A SITE’S RANKING IN SEARCH RESULTS?

ANS:- A+C


QUESTION: 42

WHAT IS A “CALL TO ACTION”?

ANS:-D.USING VERBS TO ENCOURAGE PEOPLE TO TAKE AN ACTION


QUESTION: 43

WHAT IS MEANT BY “VIRAL MARKETING”?

ANS:- D. CREATING AD CAMPAIGNS WHICH ARE INEXPENSIVE, GAIN MASSIVE POPULARITY AND BECOME WIDELY DISTRIBUTED


QUESTION: 44

HOW DO LISTENERS DECIDE WHAT IS A WORTHWHILE PODCAST TO CONTINUALLY LISTEN TO?

ANS: HAVING SEVERAL HOSTS AND A MYRIAD OF TOPICS


QUESTION: 45

WHAT IS MEANT BY “NICHE MARKETING”?

ANS:-A. TARGETING A BROAD BASED GROUP OF PEOPLE


QUESTION: 46

WHY IS THE SUBJECT LINE OF ANY EMAIL CAMPAIGN IMPORTANT?

 B. IT IS ALL THE RECEIVER SEES BESIDES THE EMAIL ADDRESS UNTIL THEY OPEN THE EMAIL


QUESTION: 47

WHY ARE AFFILIATES NOT THE SAME AS HAVING A SALES FORCE?

ANS: D THE AFFILIATES HAVE LIMITED AVAILABILITY


QUESTION: 48

WHO REGULATES AFFILIATE MARKETING? 

A. NO ONE CURRENTLY


QUESTION: 50

WHICH OF THE FOLLOWING WOULD NOT BE EFFECTIVE IN HEADLINE WRITING?

C. USING SMALL WORDS WHICH TAKE UP SPACE AND DO NOT ADD VALUE


QUESTION:51

WHY WOULD A FIRM EMPLOY GUERILLA WEB MARKETING?

C. ITS GIVES THE FIRM MORE CONTROL OVER ITS MARKETING BUDGET


QUESTION: 52

WHAT IS THE “ACTIVE VOICE” STYLE OF WRITING ADS?

ANS: WRITING IN THE THIRD PERSON

QUESTION: 53

WHICH 3 INDUSTRIES ARE THE LARGEST USERS OF AFFILIATE MARKETING?

D. COMPUTER EQUIPMENT, AUTO MANUFACTURERS, CONSTRUCTION


QUESTION: 54

WHAT IS A DOUBLE OPT IN PROCESS?

B. SOMEONE MUST ASK TO BE ON YOUR EMAIL LIST, AN THEN VERIFY BY CLICKING A LINK THEY WANT TO BE ON IT


QUESTION: 55

WHAT IS “COST PER CUSTOMER ACQUISITION”?
B.  THE AVERAGE COST OF MARKETING SPENT PER NEW CUSTOMER


QUESTION: 56

WHY HAS WEB MARKETING BECOME A POPULAR FORM OF MARKETING?

 ANS:IT HAS BEEN HEAVILY ADVERTISED


QUESTION: 57

WHAT IS “COST PER ACTION”?
B. A PAYMENT AGREEMENT WHERE A SPECIFIC ACTION CREATES A PAYABLE EVENT FOR THE AFFILIATE, SUCH AS A CLICK, A PURCHASE, A NUMBER OF PAGE VIEWS


QUESTION: 58

WHAT IS MEANT BY “WHIT HAT”
ANS: WHEN MARKETERS SHOW UP FOR WORK WEARING WHITE HATS


1 comment:

  1. I never ever read such type of info before this was really incredible. Accelerate

    ReplyDelete

If you like my post ,Don't forget to THANKS.